Real queens fix each others crowns, right?

0
235

text: Julia Kapell

Det är ingen nyhet att kvinnor inte vaknar med perfekt fransrad, röda matta läppar, lockig hår och en hy som ser blankare ut än självaste vigselringen. Men oj vad märkligt det är att plocka upp sin sminkväska på bussen påväg till jobbet, det får ju bara inte ske.

Vet ni, att plocka upp sitt läppstift på bussen betyder tydligen att en är fixerad vid sitt utseende och det får man ju inte vara, herregud  vilken skam! Men vi ska se vackra ut, vi ska väl helt enkelt bara vakna så, det kan väl inte vara så svårt?

Jo, det är ju det. I smyg ska det ske, det ska ske i smyg, på toaletten om man nu är besatt av sitt smink en “vanlig vardag”. Vi ska tydligen smyga med att vi limmat fejkfransar och svara “nej, verkligen inte” på frågan om vi gjort något alldeles särskilt med håret på jobbet, efter en halvtimma av slit hemma i badrummet. Är det inte märkligt?

Hur vi är så fixerade kring utseendet, men det får inte ha skett på riktigt för då är vi ju besatta och rent ut sagt ytliga. Bakom en yta finns inget innehåll?

Nej, det var tankarna som jag nästan hörde genom människors pannben i morse på bussen när jag öppnade sminkväskan.

Vet ni vad, det var mest kvinnor som glodde, ungefär som en apa på ett zoo, en apa med röda läppar då, en kvinna som var besatt, ja, kanske är man det om man sminkar sig på bussen. Det kan ju absolut inte ha med tidsbrist att göra.

Men vem har bestämt detta då? Att man inte kan ha ett innehåll om man har en yta. Eller är det inte så de tänker? Det kändes så, jag hoppas inte det, för jag tänker inte så.

När jag ser en sån där sminkgalen besatt kvinna, så vill jag nog helst bara fråga om innehållet i sminkväskan, hennes läppstift är ju snyggare än mitt. Men det får man ju inte säga heller, nej, man kan inte klappa en besatt kvinna på axeln och ge beröm, utan man ska glo istället. Kanske av avund, kanske av irritation? Jag tippar på avund, men det är bara jag.

Ja, det är en märklig känsla, eftersom att har också har hört att kvinnor bör stötta varandra, inte glo. Men det vet ju alla redan. Frågan är om det verkligen nått ut.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here